Kringloopwinkels: waarom ze onze happy place zijn.

Al jaren zijn wij fervente kringloopliefhebbers, en we hebben er heel wat bezocht in heel Nederland. Wat begon als een hobby, is bijna een sport geworden - een jacht naar unieke vondsten die onze dag gezellig maken. Vooraf plannen we vaak een route langs kringloopwinkels die bij elkaar in de buurt liggen, waardoor het een dagje uit wordt vol ontdekkingen. Bijna verslavend, maar het heeft ons huis de afgelopen jaren verrijkt met veel unieke en leuke items waar we nog elke dag van genieten.

Lees meer »

Nationale kringloopdag: Onze top 5 kringloopwinkels om te bezoeken

Op de eerste zaterdag van oktober, dit jaar op 7 oktober 2023, is het Nationale Kringloopdag.Β  Als enthousiaste kringloopfans willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan, want het is dΓ© gelegenheid om te genieten van speciale acties en activiteiten die door kringloopwinkels worden georganiseerd. Dit jaar willen we onze persoonlijke top 5 kringloopwinkels graag in het zonnetje zetten. Deze kringloopwinkels zijn stuk voor stuk uniek en een bezoek meer dan waard.

Lees meer »

Kringloopwinkel Stichting Overal Nijmegen

Ontdek deze vertrouwde plek in Nijmegen: Kringloopwinkel Stichting Overal. Al generaties lang heeft deze kringloop een speciale plaats in het leven van velen. Kringloopwinkel Stichting Overal is meer dan alleen een winkel, het is een goede doelen organisatie. We vertellen je graag meer over deze bijzondere kringloop en stichting.

Lees meer »

Kringloop Sint Michael in Groesbeek

Aan de Industrieweg 19, vind je een bijzondere kringloopwinkel: Kringloop Sint Michael. Hier gaan ze verder dan alleen het doorverkopen van spullen. Ze zetten zich actief in voor diverse goede doelen, zoals de voedselbank, Stichting SAM, en Stichting Kindervakantiewerk, en dat doen ze met hulp van hun toegewijde team van 30 vrijwilligers. Lees je met ons mee?

Lees meer »

Een leuke ontdekking: Kringloopcentrum Gorinchem

Je bent vast wel eens naar een kringloopwinkel geweest. Als je ervan houdt dan hebben we weer een leuke tip voor je: Stichting kringloopcentrum Gorinchem. Het begon eigenlijk allemaal met hun actieve Facebookpagina, waarop ze allerlei workshops en activiteiten aankondigen en leuke nieuwtjes delen over hun kringloopwinkel. Dat wekte onze nieuwsgierigheid, dus besloten we onlangs om een bezoekje te brengen aan deze plek.

Lees meer »

Kringloopwinkel Nieuwe Hoop Dordrecht: Meer dan Alleen Spullen Kopen

In de wijk 'Land van Valk' in Dordrecht, op Eemsteynplein 14, vind je een bijzondere plek die meer is dan alleen een kringloopwinkel. Kringloopwinkel Nieuwe Hoop is een fijne plek om te winkelen, maar het doet ook veel meer dan dat. Hier willen ze mensen helpen aan werk, spullen en een sociaal netwerk opbouwen. Lees mee in deze blog.

Lees meer »

De bijzondere wereld van de Bikkel Store in Soest

Op onze tour door Soest en omgeving kwamen we weer iets geweldigs leuks tegen dat perfect past in onze bijzonder-onderweg-reis. We hebben het over de Bikkel Store. Hoewel het misschien niet officieel een kringloopwinkel is, nodigt het je hartelijk uit in een wereld vol vintage schatten en knipogen naar vroeger. Wat deze plek extra bijzonder maakt, is dat het mede gerund wordt door mensen die deelnemen aan de dagbesteding van Stichting Bikkel. Hoe zoiets geweldigs als Bikkel store in zijn werk gaat lees je in deze blog die wij met veel plezier maakten.

Lees meer »

Kringloopwinkel Verderest in Valkenswaard

Verderest is een kringloopwinkel in Valkenswaard waar je een overvloed aan prachtige tweedehandsartikelen kunt ontdekken. De groots opgezette kringloopwinkel is gelegen op eenΒ  industrieterrein. Verderest heeft een gevarieerd aanbod van items, waaronder babyartikelen, fietsen meubels, servies, boeken, hebbedingetjes, witgoed en kleding, en nog veel en veel meer. Er zijn klantentoiletten, en er is een gezellige koffiehoekje. Wij vinden deze kringloop zeker een bezoek waard!

Lees meer »

Stichting kringloop Zederik in Lexmond

Het was voor ons een raadsel waarom we deze knusse, unieke kringloopwinkel niet eerder gespot hebben maar gelukkig kwamen we hem vandaag wel tegen toen we weer op een bijzonder-onderweg uitje waren en we waren er meteen weg van: Stichting Kringloop Zederik in Lexmond.

Lees meer »