Nationale kringloopdag: Onze top 5 kringloopwinkels om te bezoeken

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 11:31

Op de eerste zaterdag van oktober, dit jaar op 7 oktober 2023, is het Nationale Kringloopdag. 
Als enthousiaste kringloopfans willen we deze dag niet zomaar voorbij laten gaan, want het is dé gelegenheid om te genieten van speciale acties en activiteiten die door kringloopwinkels worden georganiseerd. Dit jaar willen we onze persoonlijke top 5 kringloopwinkels graag in het zonnetje zetten. Deze kringloopwinkels zijn stuk voor stuk uniek en een bezoek meer dan waard.

1. Kringloopwinkel Twedde Kans in Meterik
Onze nummer één is Kringloopwinkel Twedde Kans in Meterik. Het is niet alleen een winkel; het is een echte schatkamer van liefde en passie voor tweedehands spullen. Bij het betreden van deze kringloopwinkel voel je meteen de warme sfeer en zie je dat elk hoekje en nisje met zorg en creativiteit is ingericht. De details zijn opvallend en maken het snuffelen hier echt een genot. 
De eigenaren, Lia en Theej, zijn uiterst vriendelijk, gastvrij en behulpzaam, en laten je telkens weer welkom voelen. 
Lees HIER het hele artikel over Kringloop Twedde kans en neem een kijkje binnen in deze geweldige kringloopwinkel.

2. Stichting Kringloop Zederik in Lexmond
Stichting Kringloop Zederik, gelegen aan de Kortenhoevendijk 1A in Lexmond, biedt een heerlijke tweedehandservaring. Hier vind je veel leuke spulletjes, waaronder boeken, huishoudelijke apparaten, meubels, kleding, muziek en speelgoed. Je voelt dat er met plezier en toewijding wordt gewerkt in deze winkel. Regelmatig zijn er leuke acties en kun je even bijkomen onder het genot van een kopje koffie en een gezellig praatje. De warme ontvangst maakt je bezoek aan Kringloop Zederik extra bijzonder.
Lees HIER het hele artikel over Stichting Kringloop Zederik
Bij Kringloop Zederik is het 7 oktober tasjesdag! Je mag een winkeltas vullen met alles wat je mooi vind voor maar 5 euro. Ook wordt er gratis fruitsap geschonken van lokaal geperst fruit. Hoe leuk is dat!

3. Stichting Wereldhuis Eindhoven
Het Kringloopwarenhuis Wereldhuis Eindhoven heeft zijn intrek genomen in een karakteristiek voormalig schoolgebouw, waar elk klaslokaal is omgetoverd tot een aparte winkel. Met 14 winkels verspreid over twee verdiepingen is er een overvloed aan betaalbare tweedehandsgoederen om uit te kiezen. Het creatieve interieur van gangen en ruimtes nodigt uit om urenlang rond te dwalen en nieuwe vondsten te ontdekken. Het gebouw zelf, samen met de unieke indeling en de diverse spulletjes, maken Stichting Wereldhuis Eindhoven tot een speciale plek die je niet mag missen.
Lees HIER het hele artikel en bekijk foto's van Stichting Wereldhuis Eindhoven.
Vanwege de Kringloop dag is er voor elke bezoeker gratis koffie met iets lekkers en is er informatie over projecten die Wereldhuis organiseert met de winst van de winkel. In een speciale ruimte bieden de afdelingen Electra, Computer spellen, Linnenkamer, Boeken, Muziek, Kleding, Huishoudelijke artikelen en Speelgoed super goedkoop artikelen aan onder de naam “Hoera: in de tent alles voor 50 eurocent”.

4. Kringloopwinkel MARCEL in Nijmegen
Kringloopwinkel MARCEL in Nijmegen heeft alles wat je zoekt en meer. De ruime, gezellige indeling, inclusief een toilet en gratis koffie, creëert meteen een warme sfeer waarin je naar hartenlust kunt rondneuzen en geweldige koopjes kunt vinden. De vriendelijke medewerkers dragen bij aan de algehele gastvrije sfeer van deze winkel, waardoor je je direct thuis voelt.
Lees HIER het hele artikel over kringloop MARCEL en neem een kijkje in de winkel.

5. Kringloopwinkel Hartelstein in Maastricht
Midden in de natuur van Maastricht vind je Kringloopwinkel Hartelstein, gehuisvest in een mooie 18e-eeuwse kasteelboerderij. Een bezoek aan deze schilderachtige locatie is op zichzelf al de moeite waard. De winkel straalt een bijzondere charme uit en biedt een scala aan verrassende vondsten. Ook is er de mogelijkheid om iets te drinken en (kleins) te eten. 
HIER lees je het hele artikel over Kringloopwinkel Hartelstein.

Eerlijk gezegd is het moeilijk om deze geweldige kringloopwinkels in een top 5 te rangschikken, want elk van hen heeft zijn eigen unieke charme en aantrekkingskracht. En eigenlijk zouden we alle bezochte kringloopwinkels wel in een top 5 willen zetten. Het was moeilijk om een keuze te maken.
We hopen dat je tijdens Nationale Kringloopdag de kans krijgt om een of meerdere van deze bijzondere plekken te verkennen. En vergeet niet dat er nog tal van andere geweldige kringloopwinkels zijn die een bezoek waard zijn, zoals
Jan Vink Stichting Sint Michielgestel
De Nieuwe hoop in Dordrecht

Stichting Bikkel Store in Soest
Kringloopcentrum Gorinchem
Kringloopwinkel Verderest in Valkenswaard
Je leest meer over deze kringloopwinkels als je erop klikt! 
Geniet van je zoektocht naar verborgen schatten op deze speciale dag van hergebruik en duurzaamheid.

Check deze site om te ontdekken wat er te doen is bij jou in de buurt tijdens Nationale Kringloopdag 2023

Ontdek HIER meer leuke kringloopwinkels!

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Sabine
8 maanden geleden

Wat een mooi overzicht hebben jullie er van gemaakt. Top! Ik ken ze allemaal nog niet. Dus des te leuker om deze top 5 eens live te bezoeken. Dank je wel bijzonderonderweg.
Groetjes Sabine

Lilian Graff-Gardeniers
8 maanden geleden

En nu shoppen daar!!!!LEUK!!!!
πŸ˜πŸ˜€

Hannah
8 maanden geleden

Wat een leuke top 5. Ik kan snappen dat het moeilijk is om er maar 5 te kiezen. Kringloopwinkels zijn gewoon zo leuk. Dit zijn ook 5 leuke en die andere die eronder genoemd worden ook. De kringloopwinkel in Dordrecht ken ik wel. Jan vink weet ik niet helemaal zeker maar lijkt me de moeite waard. Twedde kans en zederik die staan sowieso vanaf nu op mijn lijstje! Leuk!
Liefs van Hannah ❀️

Ciro
8 maanden geleden

Zederik is een heel leuke kringloop, zoals een kringloop hoort te zijn. En alles voor een leuk prijsje. Wij komen er graag, ook wel fijn dat ie vlakbij is, we kunnen er op de fiets naar toe.

jeroen
8 maanden geleden

Ben benieuwd hoeveel kringlopen er zijn bezocht om tot deze top 5 te komen. Ik kan in ieder geval JD Kringloop in Emmer-Compascuum (Drenthe) aanraden om eens te gaan kijken.

Nette en lichte kringloop met nog leuke prijsjes.
verkopen geen grote meubels, daardoor meer ruimte voor andere leuke spullen.