Kringloopwinkel het goeie gevoel - Waar iedereen zich thuis mag voelen.

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 22:33

Onlangs maakten we een uitstapje naar Overijssel en zoals gewoonlijk konden we de verleiding niet weerstaan om op zoek te gaan naar een kringloopwinkel. Gelukkig kwamen we terecht op een geweldig plekje: Kringloopwinkel het Goeie Gevoel in Vroomshoop, gemeente Twenterand.

Van buitenaf oogde de winkel al knus en uitnodigend, maar eenmaal binnen werden we verrast door de gezelligheid. De schappen waren gevuld met allerlei leuke spulletjes, maar wat vooral opviel, was de liefdevolle decoratie die de hele winkel een warme sfeer gaf. De naam van de winkel bleek niet zomaar gekozen; we voelden meteen het goeie gevoel waar de eigenaresse (Chinouk) naar streeft.

Nieuwsgierig als we waren, zochten we de eigenaresse op en maakten we kennis met een bijzondere, spontane, warme vrouw. Het bleek al snel dat ze haar winkel met hart en ziel runt. Haar passie voor hetgeen ze doet, straalt uit in elk hoekje van de winkel.

Ze vertelde enthousiast over haar langgekoesterde droom: het starten van een winkel met tweedehands spulletjes. Haar motivatie? Anderen helpen en ondersteunen. Ze is zich er goed van bewust dat niks vanzelfsprekend is. Ook is ze erg voor duurzaamheid. 

Het gesprek met de eigenaresse maakte ons bezoek aan het Goeie Gevoel extra bijzonder. Het voelde alsof we niet zomaar een winkel bezochten.

Het Goeie Gevoel is meer dan een kringloop- en vintagewinkel. Door workshops, interieur styling en het bedenken/upcyclen van unieke producten wordt er gespaard voor het project 'Tijd en aandacht voor anderen. Deze financiële ondersteuning maakt het mogelijk om via Stichting Het Goeie Gevoel het project 'Tijd en aandacht voor anderen' te realiseren, waarbij mensen die niet actief deelnemen aan het sociale leven kunnen worden ondersteund.

Eigenaresse Chinouk vindt het belangrijk dat deze mensen zichtbaar worden en blijven, en het gevoel hebben mee te kunnen doen aan onze maatschappij. Ze bekijkt de wereld door de lens van kracht en mogelijkheden, niet door de beperkingen. De winkel is er voor iedereen, aldus Chinouk, waarbij er gestreefd wordt naar inclusiviteit en het bevorderen van hergebruik. Er worden werkervaringsplekken geboden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kansen voor maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er zijn ook mogelijkheden voor reïntegratietrajecten.

Zo werkt Kringloop Goeie Gevoel samen aan een inclusieve en duurzame gemeenschap, waar iedereen zich welkom mag voelen en weer mee kan doen aan het sociale leven.

Nog wat leuke details die we ontdekten tijdens ons bezoek aan Kringloopwinkel het Goeie Gevoel waren de snoeppotten gevuld met ouderwets snoep die op de toonbank stonden.
Het gaf een gezellige uitstraling aan de winkel. 
De spullen in de winkel, die 2 etages telt, zijn niet alleen netjes geordend, maar ook vriendelijk geprijsd. Elk item lijkt met zorg te zijn uitgekozen en gedecoreerd, wat de charme van de winkel alleen maar versterkt. De aanwezigheid van groene planten draagt bij aan de algehele sfeer, waardoor het winkelen bij Het Goeie Gevoel een bijna huiselijke ervaring wordt.

Een ander leuk en origineel aspect is het gratis zelfgemaakte tasje dat je na aankoop mag uitzoeken. En dit is niet zomaar een tas; ze worden met liefde vervaardigd van overgebleven stoffen, zoals van oude dekbedovertrekken. Het resultaat is niet alleen uniek, maar ook milieuvriendelijk. Het is een prachtig gebaar dat de betrokkenheid van de winkel bij duurzaamheid benadrukt.

Als je ooit in de buurt van Overijssel bent en op zoek bent naar meer dan alleen spulletjes, maar ook naar een warm welkom en een goed gevoel, breng dan zeker een bezoekje aan Kringloopwinkel het Goeie Gevoel. Je zult niet alleen met leuke vondsten naar huis gaan, maar ook met een glimlach op je gezicht en dat warme gevoel in je hart.

Bekijk hieronder de dia voorstelling voor een impressie van deze leuke kringloopwinkel

Adres:
Kringloop het goeie gevoel
De Sluis 6
7681 KB Vroomshoop
Tel: 0546625622
Email: info@hetgoeiegevoel.nl
Website:  klik HIER
Facebook: Klik HIER
Instagram: klik HIER

Openingstijden:

Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 09.30 - 16.30 uur

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Ontdek HIER meer leuke kringloopwinkels

Reactie plaatsen

Reacties

Lilian Graff-Gardeniers
6 maanden geleden

Wauw!!!
Idd heeel bijzonder en deze kringloop doet zijn naam eer aan!!!!😍😍

Jose
6 maanden geleden

Thanks voor deze blog en tip. Ik ga deze mooie kringloop zeker eens bezoeken. Groetjes Jose