Laat je leven glanzen: Ontdek glimmers

Heb je wel eens een moment gehad dat je dag plotseling beter maakte? Misschien door een glimlach van een vreemde, een grappige opmerking van een vriend, of zelfs door een simpel gebaar van vriendelijkheid. Dat zijn glimmers - kleine lichtpuntjes die ons gelukkig maken, zelfs als het somber is.

Lees meer »

Samen luisteren en kijken naar de Top 2000 NPO radio 2

Dit jaar beleven we de 25e editie van de Top 2000. Toen ik nog een kind was, vulden de vertrouwde klanken van de Top 2000 al ons huis. Van jongs af aan zijn we gehecht aan dit muzikale spektakel en hebben we het door de jaren heen altijd trouw gevolgd. Sinds 2010 komt de Top 2000 rechtstreeks vanuit het gezellige Top 2000 CafΓ© in Beeld en Geluid, een switch van de kleine Radio 2 studio die voorheen het thuis was van deze muzikale reis.

Lees meer »

Verjaardagsverrassing - lief, klein en bijzonder: Mijn lucifer poppetje cadeau

Vandaag mocht ik weer een paar kaarsjes uitblazen en de tijd nemen om lekker te genieten van mijn verjaardag. We hebben al vaker geschreven over het feit dat geluk in de kleine dingen zit. Vandaag werd ik echt verrast door een klein verjaardagscadeau van formaat, maar waar ik heel blij van werd.Een echt vintage Luciferpoppetje met orgineel doosje uit de jaren '70

Lees meer »

Kijk omhoog naar de nachtelijke dans van de PerseΓ―den Meteoren

Heb je ooit naar de nachtelijke hemel gekeken en je afgevraagd wat die flitsende lichtpuntjes zijn? Wel, vanavond is je kans om een adembenemend natuurlijk spektakel te aanschouwen: de PerseΓ―den meteorenregen! Elk jaar rond deze tijd, midden augustus, verschijnt dit schouwspel aan de hemel en laat ons allemaal vol bewondering naar boven kijken. Weer een mooi moment!

Lees meer »

Volle maan, een magisch moment

De volle maan kan je keer op keer verwonderen. De heldere gloed verlicht de nachtelijke hemel en brengt een vleugje magie met zich mee. Maar de volle maan is niet alleen mooi om naar te kijken, het heeft ook een diepe spirituele betekenis

Lees meer »

De schoonheid van kleine momenten

In ons haastige leven, waarin we vaak worden opgeslokt door de eisen en verantwoordelijkheden van alledag, vergeten we soms te pauzeren en de wonderen om ons heen op te merken. Maar er zijn van die kostbare momenten waarop de wereld even lijkt te vertragen, waarop we een diepe connectie voelen met de eenvoudige, mooie dingen die ons raken.

Lees meer »

Zomerzonnewende

De zomerzonnewende is de langste dag van het jaar en is een bijzondere gebeurtenis die wereldwijd wordt gevierd. Deze tijd van het jaar markeert het hoogtepunt van de zomer, waarop de zon op haar hoogste punt aan de hemel staat en de dagen het langst zijn. In dit artikel zullen we enkele interessante feiten en weetjes over de zomerzonnewende verkennen, evenals de manieren waarop het in verschillende landen wordt gevierd en de spirituele, energetische en astrologische betekenis ervan.

Lees meer »

Zonsondergang

Soms zie je per toeval een prachtige zonsondergang en soms kun je een mooie plek opzoeken om dit bijzondere moment te aanschouwen.Β We houden ervan, het prachtige moment van zonsondergang en schreven er een stukje over.

Lees meer »