Samen warmte en gezelligheid vinden als het kouder wordt

Gepubliceerd op 3 november 2023 om 12:52

Hoewel we geen fans zijn van de kou, zoeken we regelmatig de warmte op, zowel binnen als buiten.
We delen graag hoe we samen warmte en gezelligheid vinden als het kouder wordt.

Een van onze favoriete bezigheden als het kouder wordt is om bij een knisperend vuurtje te zitten. Hoewel een houtkachel of palletkachel niet haalbaar is in ons huis, blijft het een wens voor de toekomst. In de tussentijd hebben we andere manieren ontdekt om die gezellige sfeer te creëren.

In het vroege voorjaar trekken we vaak naar buiten in de tuin, waar we ons buitenkacheltje aansteken. We genieten van de warmte en het knetterende vuur terwijl we dicht bij elkaar zitten, onder dekentjes en met iets warms te drinken.

Wanneer de herfst zijn intrede doet en de temperatuur binnenshuis begint te dalen, maken we onze bio-ethanol kachel aan. Hoewel deze kachel niet dezelfde stralende warmte biedt als een houtkachel, zorgt het wel voor een gezellige sfeer in onze woonkamer. Het vlammetje danst en zorgt voor een knusse sfeer.

Onlangs hebben we een Qlima kachel op petroleum aangeschaft, en deze brengt heerlijke warmte in ons huis. We plaatsen de kachel gezellig dichtbij de bank en genieten van de aangename temperaturen en de knusse sfeer die het creëert. Het zijn keer op keer bijzondere momenten die we koesteren.

We houden er ook van om een knus kroegje of eetcafétje op te zoeken (zie hieronder bij 'lees ook' enkele tips) en dan het liefst een plekje met een houtkachel. Of wat dacht je van een leuke bed and breakfast met kachel, een echte traktatie! Heerlijk uren vertoeven bij een lekker vuurtje en eindeloze gesprekken voeren.

Soms maken we het extra nostalgisch door een oude LP op te zetten, en dan vergeten we even de wereld om ons heen terwijl we genieten van de warmte, de gezelligheid en de muziek. Samen warmte vinden in de winter is voor ons een speciaal ritueel, en we koesteren deze momenten als een kostbaar geschenk.

Hoe maak jij het warm en knus voor jezelf als de dagen kouder worden?

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.