Genieten bij BoscafΓ© 't Hijgend Hert in Vijlen, Zuid-Limburg

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 23:49

Tijdens ons bijzonder-onderweg- tripje door het mooie Zuid-Limburg kwamen we uit bij het gezellige Boscafé 't Hijgend Hert. Het is elke keer weer fijn om er te zijn. Benieuwd? We delen deze plek graag met je.

Wat maakt Boscafé 't Hijgend Hert zo bijzonder? Allereerst, het is het hele jaar door open – 365 dagen lang kun je hier neerstrijken en genieten van de aangename sfeer, zowel in de zomer als in de winter.
Wij namen plaats op het terras en trakteerden onszelf op een heerlijk HERT-biertje, nadat we eerder het betoverende zonnebloemenveld in Colmont hadden bezocht. Het HERT biertje wordt speciaal gebrouwen voor Boscafé 't Hijgend Hert en is dus uniek en erg lekker.

Boscafé 't Hijgend Hert is niet alleen een plek om te ontspannen, maar ook een startpunt voor prachtige wandel- en fietsroutes.
Het omliggende landschap, het Vijlenerbos en nieuwsgierige diertjes die rondom 't Hijgend Hert vertoeven geeft een fijn gevoel.
Als je met kinderen reist, is er een speelplek waar ze zich kunnen uitleven.
Bovendien is het terras van 't Hijgend Hert gedecoreerd met geweldige details, zowel binnen als buiten. Deze kleine extra's geven de plek een charmante en gezellige uitstraling die je zeker zult waarderen.

 

De geschiedenis van Boscafé 't Hijgend Hert gaat terug tot 1933, toen op deze plek een café werd opgericht met de naam "Haus Waldesruhe". Na de oorlog veranderde de naam naar "Bosrust". In de jaren 60 trokken groepen Belgen naar het café om te dansen en muziek te maken. Er was destijds zelfs een kinderboerderij. In 1999 veroverden Hank en Anja van der Vleuten het hart van de locatie en bouwden ze Boscafé 't Hijgend Hert op. Ze begonnen met een klein terrasje dat al snel groter werd. Het café groeide uit tot een unieke plek die nu bekend staat als de "enige berghut van Nederland".

Boscafé 't Hijgend Hert is niet alleen een café-restaurant, maar een warm en gastvrij toevluchtsoord waar je kunt genieten van lekker eten, speciaal bier en de natuur van Zuid-Limburg. Deze familieonderneming verwelkomt je met open armen en nodigt je uit om een stukje van de betovering van Vijlen te beleven.

Na 21 jaar in 2022 is het stokje overgedragen aan de tweede generatie, trots op de erfenis van hun ouders. 'T Hijgend Hert blijft schitteren als een unieke bestemming waar iedereen kan genieten, omgeven door de natuurlijke schoonheid van Zuid-Limburg.

Voor een impressie van boscafe 't Hijgend Hert in Vijlen zie de diavoorstelling hieronder

Boscafé 't Hijgend Hert
Harles 23
6294 NG Vijlen
Tel: +31 (0)43 306 24 99
Mail: info@boscafe.nl
Website: Klik HIER
Facebook: Klik HIER

365 dagen geopend:
Zaterdag en zondag: 10.00 - 21.00 uur
Maandag t/m vrijdag: 10.30 - 21.00 uur

Bezoek in Zuid Limburg ook eens de Wingbergerhoeve in Vijlen voor ontzettend lekker ijs!

Ontdek HIER meer bijzondere plekken.

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust.

Reactie plaatsen

Reacties

Monique
10 maanden geleden

Wij komen er regelmatig na een wandeling. Heerlijke plek daar. Altijd gezellig.

Erik
10 maanden geleden

Afgelopen weekend geweest.Check. Leuke tip. Erg leuk daar.
Grts Erik

Elly Stevens
10 maanden geleden

Nog even een week of drie dan komen we weer uit Oostenrijk, in de buurt op vakantie en ja daar hoort het Hijgende Hert zeker weer bij natuurlijk.!!