Steenmannetjes in Kleef (Duitsland)

Onlangs zijn we naar Kleef in Duitsland gegaan om iets bijzonders te zien: namelijk de SteinmΓ€nnchen, gemaakt door kunstenaar Markus Gern. De moeite van het bezoeken waard! Kijk en lees maar mee in deze blog.

Lees meer »

Het leuke Calais, adembenemende Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez, Frankrijk

Als je op zoek bent naar een geweldige bestemming in Frankrijk die niet te ver van huis is, dan zijn het leuke Calais en de nabijgelegen kustgebieden van Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez absoluut een bezoek waard. Deze prachtige regio staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en natuur langs de kust en rijke geschiedenis, en het is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen verblijf.

Lees meer »

Het mooie zonnebloemenveld in Colmont, Zuid Limburg

Benieuwd naar een bijzondere ontdekking in het kleine plaatsje Colmont, Zuid-Limburg? Het betoverende zonnebloemenveld dat je niet mag missen, ligt hier. Colmont, nabij Voerendaal, staat bekend om zijn mooie uitzichtpunten en prachtige landschap. Wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Lees meer »

Doorkijkkerkje in Borgloon (B)

Soms komen we op plekken terecht die al een tijdje op ons verlanglijstje staan, en onlangs was het zover voor het doorkijkkerkje in Borgloon in BelgiΓ«. Na verhalen en foto's te hebben gezien, waren we nieuwsgierig en besloten we deze unieke plek met eigen ogen te ontdekken.Ga met ons mee in deze blog!

Lees meer »

De Mispelhoef in Eindhoven, een aangename stop onderweg

Als je onderweg bent en trek hebt in een maaltijd, maar niet wilt belanden bij een fastfoodrestaurant of tankstation, dan hebben we een leuke tip voor je. Als je toevallig in de buurt van Eindhoven bent tijdens je reis, is de Mispelhoef een ideale plek om even te pauzeren, te genieten van lekker eten en een drankje. Bovendien bevindt het zich langs de snelweg, waardoor je er gemakkelijk kunt komen terwijl je onderweg bent.

Lees meer »

Tussen hemel en aarde bij de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel

Ontdek Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel, een gezellige plek waar Hemel en aarde samenkomen. Dit unieke familierestaurant biedt een harmonieuze ervaring tussen het kloosterleven en de boerensfeer. Met een heerlijk terras, een leuk landelijk winkeltje en de mogelijkheid om te overnachten in een van de acht themakamers, is dit voor ons een bijzondere plek om te genieten!

Lees meer »

BoscafΓ© de Busjop in Heythuysen

Onlangs begaven we ons weer op een van onze favoriete avonturen: een bezoek aan enkele kringloopwinkels. Dit keer was onze bestemming het mooie Leudal in Limburg. En om de dag op een gezellige manier af te sluiten, besloten we naar BoscafΓ© De Busjop in Heythuysen te gaan. Hoewel we er al vaker waren geweest, was het voor ons de eerste keer dat we op het sfeervolle terras konden vertoeven. En wat een aangename verrassing was dat!

Lees meer »

Ontdek de koortsboom en kapel van Overasselt

In het dorpje Overasselt, gelegen in de gemeente Heumen in het Land van Maas en Waal, bevindt zich een bijzondere kapelruΓ―ne gewijd aan Sint Walrick. Deze plek is een bedevaartsoord waar mensen samenkomen om hoop te vinden en genezing te zoeken. Je vind er naast de kapelruΓ―ne ook de koortsboom. Omdat we deze plek bijzonder vinden vertellen we er graag meer over.

Lees meer »

De schatkamer van Sounds Records: Een paradijs voor muziekliefhebbers

Hoe heerlijk was het vroeger om in een platenzaak rond te struinen, cd's te beluisteren en nieuwe muziek te ontdekken? Het was een tijd waarin muziek kopen een bijzondere ervaring was, een moment van opwinding en verwachting. Helaas worden platenzaken steeds zeldzamer in deze digitale tijdperk waarin streamingdiensten de overhand hebben. Maar zo nu en dan kom je nog zo'n juweeltje tegen, waar je kunt genieten van het nostalgische gevoel en de magie van muziek op fysieke dragers. Zo een juweeltje was voor ons Sounds Records in Venlo. We vertellen er graag iets meer over.

Lees meer »