Het mooie zonnebloemenveld in Colmont, Zuid Limburg

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 22:27

Benieuwd naar een bijzondere ontdekking in het kleine plaatsje Colmont, Zuid-Limburg? Het betoverende zonnebloemenveld dat je niet mag missen, ligt hier.
Colmont, nabij Voerendaal, staat bekend om zijn mooie uitzichtpunten en prachtige landschap. Wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Het zonnebloemenveld, net buiten het plaatsje Colmont langs de Kolmonderweg, is een ware zomerse schat. Wij bezochten het in augustus en werden verrast door een zee van zonnebloemen en dartelende bijen – een geweldig schouwspel dat ons hart vulde met verwondering.
Terwijl we tussen de zonnebloemen wandelden, ontdekten we het fascinerende gedrag van heliotropisme: deze stralende bloemen volgen de zon van oost naar west gedurende de dag.

"Te midden van het veld strekken zonnebloemen zich uit naar de hemel, als levende zonnen die de aarde omhelzen met hun stralende glimlach."

 

Nederland bloeit op tussen juli en september met deze prachtige gele bloemen. Als je van natuurpracht houdt, is dit de tijd om het kleurrijke schouwspel van zonnebloemen in tuinen en velden te bewonderen.

Na het zonnebloemavontuur namen we een korte rit naar de Bernardushoeve in Voerendaal, waar we werden beloond met een panoramisch uitzicht over het Zuid-Limburgse landschap. Hier kun je lekker op het terras zitten en genieten van eten en drinken.
Deze bijzondere dag markeert het begin van onze reis door Zuid-Limburg, met meer avonturen en ontdekkingen in het verschiet. Volg ons verhaal bij bijzondere plekken terwijl we verder reizen, en lees meer over onze ervaringen bij Boscafé 't Hijgend Hert en de Wingbergerhoeve in Vijlen.

Ontdek de hoe mooi Zuid-Limburg is en laat je betoveren door het kleurrijke schouwspel van zonnebloemen in Colmont.

Klik op de covers voor zonnebloemzaden 

 

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust.

Ontdek HIER meer bijzondere plekken!

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke
10 maanden geleden

Wat prachtig zeg genoten van jullie blog😍.

Lilian Graff-Gardeniers
10 maanden geleden

Prachtig!!!!🌻🌻🌻

Lotte Steinbusch
10 maanden geleden

Hallo, wat mooi om te zien dat jullie zo genieten van onze prachtige zonnebloemen! De zonnebloemen zorgen inderdaad voor een magisch en in onze omgeving uniek beeld.
Een genot voor het oog!

Toch zou ik jullie nadrukkelijk willen vragen de zonnebloemen enkel vanaf de weg te bekijken en het veld niet te betreden.
Wij telen de zonnebloemen met zorg en deze vormen voor ons belangrijke inkomsten.

Met vragen kunnen jullie altijd contact opnemen of even aanbellen bij onze boerderij. We vertellen jullie graag meer over onze prachtige zonnebloemen in Colmont.

#trotsopdeboer


Met vriendelijke groet,

Lotte Steinbusch

Bijzonder onderweg
10 maanden geleden

Hoi Lotte,
Dankjewel voor je reactie! Het is inderdaad een prachtige plek. Wel willen wij laten weten dat we absoluut niet IN het veld zijn geweest maar langs de weg. We hopen dat anderen dat ook niet doen.

Liefs,
Diana en Ellis

Lisa
10 maanden geleden

Leuke blog!
Ook ik heb mogen genieten van dit prachtige veld vol met zonnebloemen. Echt een vakantie gevoel kreeg ik er van.
Waar ik ook altijd van kan genieten is bijvoorbeeld de nu prachtige paarse heide op de Brunssumerheide of het geweldige uitzicht vanaf de bosrand op Eyserheide in Eys.
Tja, wie sjoen os Limburg is.... πŸ˜πŸ˜‰