Tussen hemel en aarde bij de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 01:30

Ontdek Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel, een gezellige plek waar Hemel en aarde samenkomen. Dit unieke familierestaurant biedt een harmonieuze ervaring tussen het kloosterleven en de boerensfeer. Met een heerlijk terras, een leuk landelijk winkeltje en de mogelijkheid om te overnachten in een van de acht themakamers, is dit voor ons een bijzondere plek om te genieten!

Eigen ervaring:
Enkele jaren geleden hadden we het geluk om te mogen overnachten in Herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel. We genoten van een geweldige kamer en heerlijk eten in een fijne sfeer.
Sindsdien keren we regelmatig terug om op het terras te genieten en een bezoek te brengen aan de kalfjes en koeien. Daarna wandelen we door de deur in de koeienstal naar een stukje Hemel, namelijk de kloostertuin. Hier vind je een mooie Lourdesgrot waar je een kaarsje kunt aansteken.
Verder kun je in de omgeving prachtig wandelen en fietsen.

Geschiedenis: Een Verleden Vol Veerkracht
De langgevelboerderij waarin de herberg is gevestigd, stamt vermoedelijk uit het jaar 1850.
In 1903 werd het klooster naast de boerderij gebouwd. Oorspronkelijk was de boerderij bestemd voor het vee, met een woongedeelte voor de boer. Later werd het vooral gebruikt als machineschuur en als slaapplaats voor vakantiegasten van de zusters.
In 2005 kwam het idee van Geert en Christa om de langgevelboerderij te verbouwen tot herberg en gasten te ontvangen. Zo kreeg het gebouw in 2008 een deel van zijn oorspronkelijke functie terug. Achter de herberg zie je nog steeds het boerenbedrijf in volle gang: Boer Geert verzorgt hier zijn melkvee, wat voor de gasten een echte boerensfeer creëert.

Interactie tussen Hemel en Aarde: Een Unieke Samenwerking
Er is een bijzondere interactie tussen de herberg en het klooster.

HEMEL: Het Missieklooster
Het Heilig Bloed Missieklooster, dat naast de herberg staat, is de thuisbasis van ongeveer 25 missiezusters van het Kostbaar Bloed. Hier vinden zij een internationaal thuis, waar ze hun gebeden richten op de wereld en zorgen voor de oudere en zieke medezusters. Deze zusters hebben hun leven lang in verre landen gewerkt en brengen nu hun levensavond door in het klooster.
Naast hun dagelijkse taken binnen het klooster, heeft de gemeenschap ook als doel om een plek van rust en bezinning te bieden aan diegenen die innerlijke rust zoeken, zowel geestelijk als lichamelijk. 

AARDE: De Boerderij
Het boerenleven draait om de aarde. Boer Geert maait vers gras op zijn weides om zijn melkvee te voeden. Hier ervaar je de nabijheid van de natuur, niet alleen om je heen, maar ook op je bord. Er wordt zoveel mogelijk met streekproducten gewerkt, en in het winkeltje vind je veel lokale producten.
Terwijl de gasten genieten van hun bier, eten de melkkoeien in de stal de bierbostel die overblijft bij de productie van dit bier. De melk die deze voeding oplevert, wordt elke ochtend gebruikt voor een heerlijke schuimlaag op de cappuccino in het restaurant.

Gezelligheid en sfeer:
Herberg de Brabantse kluis straalt een fijne sfeer uit. Je voelt je er welkom. 
Je kunt er overnachten of lekker iets eten of drinken, zowel binnen als bij goed weer buiten op het terras. 
Ook het winkeltje met streek producten is leuk om te bezoeken. 
Neem vooral een kijkje op de website van Herberg de Brabantse Kluis en ontdek meer:
Home / De Brabantse kluis

Ervaar de warmte van de gastvrijheid, proef de smaken van de streek en maak kennis met de bijzondere harmonie tussen Hemel en Aarde.
Geniet van de ontdekkingstocht en de hartelijke sfeer die je omringt in de Brabantse Kluis.

Zie hieronder een dia voorstelling voor een impressie van deze leuke plek!

Spreekt deze blog je aan? Deel het dan gerust!

CONTACT

Herberg de Brabantse Kluis
Kloosterdreef 8
5735 SJ Aarle-Rixtel

Telefoon: 0492-468110

Reserveringen
reserveren@brabantsekluis.nl

Algemene zaken
herberg@brabantsekluis.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Sanne
een jaar geleden

Het lijkt me een leuke plek. Ik kom er weleens in de buurt maar kende het niet. Dus tnx voor de tip!!

Erik
een jaar geleden

Hoi
Leuk. Staat genoteerd deze.
Ik weet er nog wel een paar, ik laat het weten.