Het leuke Calais, adembenemende Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez, Frankrijk

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 12:44

Als je op zoek bent naar een geweldige bestemming in Frankrijk die niet te ver van huis is, dan zijn het leuke Calais en de nabijgelegen kustgebieden van Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez absoluut een bezoek waard. Deze prachtige regio staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en natuur langs de kust en rijke geschiedenis, en het is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen verblijf.

Calais, Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez zijn plekken geworden die onverwacht ons hart veroverd hebben. We kijken telkens met wat heimwee, maar vooral een heel warm gevoel, terug naar dit bijzonder-onderweg-plekje. 
Het duurt ongeveer 3 uur om van Zuid-Limburg naar Calais te rijden. We dachten: "Als we 2,5 uur naar de Nederlandse kust kunnen rijden, laten we dan eens naar Calais rijden, doe eens gek."
We zijn er 2 nachten gebleven en hebben via booking.com een voordelig en eenvoudig hotel gevonden. Deze zijn er genoeg omdat veel mensen er kort verblijven terwijl ze de overtocht naar Engeland maken (of andersom).


We kwamen 's avonds in Calais aan nadat we eerst hadden gewerkt.
In het centrum van Calais hebben we iets gegeten en daarna hebben we plannen gemaakt voor de twee volgende dagen.
De volgende dag hebben we Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez bezocht en hebben we een mooie rit gemaakt langs de kustweg. Het was echt prachtig!
Op de derde dag hebben we Calais zelf verkend.
Ook hebben we wat tijd doorgebracht in het park waar je het oorlogsmuseum kunt vinden. Later zijn we naar de boulevard van Calais gegaan, en die was echt geweldig. Voor kinderen is het een paradijs, overal speeltuinen, skatebanen etc. Je kunt er lekker eten en drinken en er rijdt een heuse grote draak rond die zowel vuur als water spuugt. Hier kun je je makkelijk een hele dag vermaken!

Cap Blanc Nez: Natuurlijke Pracht aan de Kust
Cap Blanc Nez, wat letterlijk "Kaap van de Witte Neus" betekent, is een prachtige klif aan de Franse opaalkust. Het is beroemd om zijn indrukwekkende krijtrotsen die op sommige plaatsen wel 130 meter boven de zeespiegel uitsteken. De uitzichten vanaf de top zijn adembenemend en bieden een panoramisch zicht op de Kanaalkust. We konden zelfs de White Cliffs of Dover zien.
Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de frisse zeelucht. 
Wij parkeerden beneden bij de camping en zijn omhoog gewandeld. Onderweg kom je bunkers en overblijfselen uit de 2e wereldoorlog tegen. Het hele gebied is bezet geweest door de Duitsers.
Als je de wandeling niet wilt maken kun je ook met de auto naar boven rijden, daar bevind zich een parkeerplaats. 
We hebben uren boven op de Cap gezeten en genoten van prachtige uitzichten. Hier kom je echt tot rust.
Uiteindelijk zijn we terug naar beneden gewandeld en zijn we even op het strand geweest. Het ligt hier vol stenen en met een beetje geluk vind je fossielen. Wij vonden er 2. Vanaf het strand kun je mooi omhoog kijken naar de cap. 
Later op die dag zijn we zelfs terug gereden naar boven naar de Cap om de zonsondergang te bewonderen.

Cap Griz Nez: Een Stukje Geschiedenis
Cap Griz Nez, of de "Kaap van de Grijze Neus," is een andere opvallende kaap in de buurt van Calais.
Wij reden vanaf Cap Blanc Nes de prachtige kustroute ernaar toe.
Cap Griz Nez staat bekend om zijn rijke geschiedenis, vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog toen het diende als een belangrijk observatiepunt voor de Duitse bezetters. Tegenwoordig kun je de overblijfselen van bunkers en loopgraven verkennen en meer leren over de rol die deze locatie speelde tijdens de oorlog. Het is ook een geweldige plek om te picknicken en te genieten van het uitzicht op de kliffen en het omliggende landschap.
Als je vanaf de parkeerplaats terug rijdt naar beneden ligt iets verderop links een terrasje maar rechts (iets onopvallender) ligt een plek waar je heerlijk kunt weg zitten en een pizzaatje of iets anders kunt halen: Snack pizza Jean Lou et Cathy

Calais: Een Poort naar Frankrijk
Calais is een havenstad in het noorden van Frankrijk, en het staat vooral bekend om zijn rol als toegangspoort tot Frankrijk vanuit het Verenigd Koninkrijk. Veel reizigers steken hier het Kanaal over via de veerboten en de Eurotunnel. Maar Calais heeft meer te bieden dan alleen een tussenstop. Het heeft een charmante oude binnenstad met geplaveide straatjes, gezellige cafés en interessante musea. Een bezoek aan het Calais Lace Museum is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van kantproductie in de regio. Ook ligt in het park het oorlogsmuseum. 
De boulevard en het strand van Calais bruist en is echt een aanrader. En uiteraard is het altijd leuk om naar de veerboten te kijken die de hele dag op en neer varen naar en van Engeland. 

Bekijk hieronder ons youtube filmpje met veel foto materiaal van deze bijzonder-onderweg-plek in Frankrijk (en vergeet niet te liken ;-)) 

Al met al bieden Calais, Cap Blanc Nez en Cap Griz Nez een prachtige mix van een prachtige omgeving en historische betekenis. Of je nu wilt ontspannen op het strand, genieten van een wandeling langs de kliffen of de geschiedenis van de regio wilt verkennen, er is voor ieder wat wils. Dus, als je op zoek bent naar een bijzonder leuk uitje in Frankrijk, overweeg dan zeker een bezoek aan deze betoverende plekken aan de Franse kust. Je zult er geen spijt van krijgen!

Hieronder kun je alle foto's bekijken in de dia voorstelling. Vergeet niet te klikken om de foto's groter te zien! Op ons youtube filmpje vind je nog meer beeldmateriaal! Klik HIER

 

Meer bijzondere plekken bekijken? Lees meer bij:
Bijzondere plekken

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Lilian
8 maanden geleden

Bijzonder mooi blog van een mooi en interessant gebied en idd dicht bij huis!!!
Ik wil er ook naartoe!!!