Gezellige avonden: Het ISS ruimtestation en de handige app om het te volgen

Gepubliceerd op 12 augustus 2023 om 15:08

Er gebeurt regelmatig iets bijzonders hoog boven ons hoofd. Een glinsterend lichtpuntje glijdt stilletjes over de hemel. Dat is het internationale ruimtestation, oftewel het ISS.
Neem een kijkje in de wereld van het ISS en ontdek hoe je het kunt volgen met behulp van de 'ISS Live Now'-app, voor een ervaring die erg leuk is.

Wat is het ISS?
Het Internationale Ruimtestation, kortweg ISS, is als een vliegend huis voor astronauten. Het zweeft rond de aarde op zo'n 400 kilometer boven ons, met een snelheid van 28.000 km/h, en het is als een moderne uitvalsbasis voor wetenschappelijke experimenten en onderzoek in de ruimte. Wat het extra speciaal maakt, is dat er echte astronauten in wonen en werken.
Het is een plek die gebouwd, bewoond en betaald wordt door verschillende landen. Op 20 november 1998 werd het eerste stuk gelanceerd. Sinds 2 november 2000 wonen er altijd mensen. Het station is in de 21e eeuw steeds groter geworden."

Een Magisch Lichtpuntje aan de Hemel
Stel je voor: terwijl je met je familie buiten op een zomeravond zit, kijk je omhoog naar de hemel. Plotseling verschijnt er een helder lichtpuntje dat langzaam door de duisternis beweegt. Dat is het ISS dat voorbij zweeft! Het lijkt een beetje op een vallende ster, maar dan langzamer en gestaag. Het is bijna ongelooflijk om te bedenken dat er mensen in dat lichtpuntje zweven, hoog boven ons, in de ruimte.

"In de diepten van het heelal zweeft het ISS als een baken van menselijke nieuwsgierigheid en ontdekking, herinnerend aan onze eeuwige zoektocht naar het onbekende."

De 'ISS Live Now'-App: Je Persoonlijke Gids voor ISS-Spotting
Heb je ooit willen weten wanneer je het ISS kunt zien? Dat is waar de 'ISS Live Now'-app van pas komt. Deze handige app geeft je de exacte tijden en locaties waarop het ISS over jouw locatie zal scheren. Het is als een gids voor je persoonlijke ruimte-uitzicht.
Ook kun je zien welke astronauten zich in het ruimtestation bevinden en je kunt meekijken naar het uitzicht vanuit het ISS en werkzaamheden die astronauten verrichten in en zelfs buiten het ruimtestation!
Je kunt de app downloaden en installeren op je smartphone of pc, zodat je altijd weet wanneer het juiste moment is om naar buiten te kijken.

Een Familieavontuur in de Lucht
Het kijken naar het ISS is niet alleen leuk, maar ook educatief. Je kunt met je kinderen praten over de ruimte, de maan, planeten en de mensen die hoog boven ons de aarde onderzoeken. Samen met je familie de lucht afspeuren om het ISS te spotten, creëert een speciale band en herinneringen die lang zullen blijven hangen. Wie zal het lichtpuntje als eerste zien? Een vriendelijke competitie kan het avontuur nog spannender maken! Wij doen het regelmatig!

Dus waar wacht je nog op? Pak een deken, zoek een comfortabel plekje buiten, en installeer de 'ISS Live Now'-app. Een avond met het ISS in de hoofdrol is een avond vol verwondering en plezier voor het hele gezin. Geniet van het magische lichtpuntje dat ons herinnert aan de grenzeloze ruimte en de verbazingwekkende prestaties van de mensheid. πŸš€πŸŒŒ


Check HIER de website van ISS now
Volg het International Space station op facebook: Klik HIER
Lees meer op de NASA website van het International space station: Klik HIER


Lees ook over de Perseïden meteoren regen
En over Volle maan en de zonsondergang! Allemaal mooie momenten om van te genieten!

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.