Samen luisteren en kijken naar de Top 2000 NPO radio 2

Gepubliceerd op 28 december 2023 om 11:37

Dit jaar beleven we de 25e editie van de Top 2000.
Toen ik nog een kind was, vulden de vertrouwde klanken van de Top 2000 al ons huis. Van jongs af aan zijn we gehecht aan dit muzikale spektakel en hebben we het door de jaren heen altijd trouw gevolgd. Sinds 2010 komt de Top 2000 rechtstreeks vanuit het gezellige Top 2000 Café in Beeld en Geluid, een switch van de kleine Radio 2 studio die voorheen het thuis was van deze muzikale reis.

Op welke datum begint Top 2000
De uitzending van de NPO Radio 2 Top 2000 is op 25 december meteen om 00.00 uur begonnen. Zoals elk jaar is de nummer 1 op oudejaarsdag vlak voor de jaarwisseling te horen.
Wij luiden elk jaar het nieuwe jaar in met de nummer 1 van de Top 2000. 

Top 2000 Café
Het Top 2000 Café in Beeld & Geluid in Hilversum is zeven dagen lang 24 uur per dag fysiek en virtueel te bezoeken. Met een kaartje mag je vijftig minuten in het café blijven. In totaal kunnen er 150 mensen in het café.
Publiek kan tijdens de uitzending van de lijst via de site van NPO Radio 2 videobellen om via tv-schermen aanwezig te zijn in het Top 2000 Café.
Je kunt dag en nacht meekijken naar het café via de NPO radio 2 app of op een speciale zender via je provider. Check even bij je provider op welk kanaal. 

Stemmen top 2000
Stemmen voor de Top 2000 kan vanaf vrijdag 1 december 08.45 uur. Je kunt tot vrijdag 8 december 15.00 uur op minimaal 5 en maximaal 35 nummers naar eigen keuze stemmen via nporadio2.nl.
Wij stemmen elk jaar en zelfs de kinderen doen mee. Het is hier een leuke traditie.
Wij kiezen elk jaar de oudere nummers zoals Pink Floyd, Supertramp, Crosby Stills and Nash & Young, The Moody Blues en nog veel meer.
De kinderen stemmen meer op favoriete artiesten van tegenwoordig. Al stemt de jongste erg graag op Queen, David Bowie, Supetramp en Michael Jackson.

Top 3
Bohemian Rhapsody van Queen staat op de eerste plaats van de 25e NPO Radio 2 Top 2000. Het is de 20e keer dat het nummer de lijst aanvoert. Roller Coaster van Danny Vera staat op twee en de derde plek is voor Hotel California van Eagles.

De dj's top 2000
De dj's, de onmisbare gangmakers van de Top 2000, weten elk jaar weer een feestje te bouwen. Namen als Jeroen van Inkel, Frank van ‘t Hof, Desiree van der Heiden, Paul Rabbering, Jan-Willem Roodbeen, Jeroen Kijk in de Vegte, Bart Arens, Annemieke Schollaardt, Gijs Staverman, Ruud de Wild, Wouter van der Goes, Emmely de Wilt, en Morad El Ouakili zijn inmiddels vertrouwde gezichten die de week vullen met muzikale energie. 
Maar ook het publiek in het café straalt een enorme gezelligheid uit.

Geschiedenis
Wie had ooit gedacht dat de Top 2000 zou uitgroeien tot zo'n fenomeen?
Het brein achter deze muzikale reis is Kees Toering uit Zwiggelte, die in 1999 het briljante idee had om het nieuwe millennium in te luiden met de beste tweeduizend nummers. Een geniale zet, gezien de immense populariteit die de lijst sindsdien heeft vergaard.

Voor ons is de week van de NPO radio 2 top 2000 de leukste week van de winter.
Een week waarin we samen genieten van heerlijke muziek, een gezellige en warme sfeer, van samen zijn en te laat naar bed gaan. 

Wie kijkt en luistert er nog meer?

Check de site van NPO radio 2 top 2000 HIER
Je vind de Top 2000 ook op Social Media. 


Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Meer mooie momenten lezen? Klik dan HIER
Of liever BIJZONDERE PLEKKEN of KRINGLOOPWINKELS ontdekken?
Voor de blog klik je HIER

Reactie plaatsen

Reacties

Harald
6 maanden geleden

Ja geweldig toch. Zelf enkele jaren geleden live mogen meemaken in het cafe. Zou graag nog een keer willen. Nu kijken we ook op televisie en op de radio in de auto.

Yona
6 maanden geleden

Oh hier met de hele familie. En op het werk zet ik hem ook aan. Maakt het nog leuk ook. In de auto en thuis en 's morgens meteen als ik wakker wordt. Altijd zo jammer als het weer voorbij is. Nu maar even extra genieten dan.

Ingrid
6 maanden geleden

Zeker leuk! Aan het eind van oudejaarsavond de tv aan om minimaal de top 10 in beeld en geluid mee te genieten. En natuurlijk meezingen met z'n allen. Geniet er verder samen van dames en met jullie gezin een mooie jaarwisseling gewenst!