Verjaardagsverrassing - lief, klein en bijzonder: Mijn lucifer poppetje cadeau

Gepubliceerd op 16 november 2023 om 23:01

Vandaag mocht ik weer een paar kaarsjes uitblazen en de tijd nemen om lekker te genieten van mijn verjaardag. We hebben al vaker geschreven over het feit dat geluk in de kleine dingen zit. Vandaag werd ik echt verrast door een klein verjaardagscadeau van formaat, maar waar ik heel blij van werd.
Een echt vintage Luciferpoppetje met orgineel doosje uit de jaren '70

Onlangs deelde ik op Facebook een foto van ons nostalgiekastje, een leuk kastje gevuld met retro- en vintage spulletjes die we in de loop der jaren hebben verzameld of nog hadden van vroeger. Er staan allerlei kleine items in, zoals bijvoorbeeld een oude tol, een Monchhichi poppetje, een Botjesboekje, oude Bruynzeel wasco's, oude Fisher-Price poppetjes, Playskool Glow Worm Glo Friends, een oude viewmaster, My Little Pony, een vintage kwartet, en nog veel meer. We krijgen vaak leuke reacties als iemand bij ons op bezoek komt en van het toilet afkomt. Ons nostalgiekastje staat namelijk op een verrassende plek - de wc. Soms moet je het eens heel anders doen. Het toeval wil dat ik nog zei na het plaatsen van deze foto: Het enige wat nog ontbreekt, is een lucifers poppetje. Niet wetende dat Ellis deze verrassing al had gekocht voor me.

Wat een toeval dat ik vandaag precies dat cadeautje kreeg voor mijn verjaardag! Een lucifer poppetje uit de jaren 70. Ze is slechts 7,5 tot 8 cm, slaapt en woont in een lucifersdoosje, liefdevol gedoopt met de naam Pierino.

Als kind had ik zelf twee van deze schattige poppetjes, en nu, jaren later, vond er een mooie reünie plaats. Het lucifer poppetje past perfect in ons nostalgiekastje, als een ontbrekend stukje.
Het lucifer poppetje is meer dan alleen een cadeau; het is een reis terug in de tijd.
Wie kent ze niet! In de jaren 70 waren deze poppetjes razend populair, een ware rage je had ze in  verschillende kleuren en uitvoeringen. De nostalgie die ze dragen, brengt een glimlach op mijn gezicht.

Vandaag, op mijn verjaardag, realiseer ik me dat de waarde van een cadeau niet wordt bepaald door de omvang, maar door de betekenis die het draagt. Dit kleine lucifer poppetje heeft mijn hart veroverd en mijn dag onvergetelijk gemaakt. Het is niet alleen een stukje speelgoed; het is een stukje jeugdsentiment waar ik heel blij van word. Dus hier zit ik, glimlachend naar Pierino in zijn lucifersdoosje te kijken, die nu op mijn laptop ligt terwjl ik deze blog schrijf.

Vergeet nooit: het zijn de kleine dingen die het leven kleur geven.

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Lydia
7 maanden geleden

Ojaaaa Diana, echt helemaal fantastisch en ja ik heb ook zo’n prachtig poppetje gehad. Zo leuk als ik daar aan terug denk

Lilian graff
7 maanden geleden

Oooh wat mooi om te lezen!!!
En idd,het gaat niet om de omvang van het cadeau,maar om de betekenis!!!!!!
Dit is echt een bijzonder cadeau en ik hoop dat jullie nog een plaatsje vinden in het kastje!!!!
LOVE THIS!!!😍😍😍

Marisca
7 maanden geleden

Leuk om te lezen, ik ben blij dat ze een goed huis heeft, bij mij lag ze samen met haar tweeling in de kast te verstoffen. En ze was eenzaam na vertrek van haar tweeling.
Fijn dat ze nu thuis is, veel plezier ermee

Marijke
7 maanden geleden

Oh joh wat super. Hij is prachtig en nog zo gaaf ook. Snap dat je daar heel blij van werd.
Ik had dat koppie anders in mijn hoofd zo blij hem weer ff te zien dat mooie koppie nu op mijn netvlies😍

Karla
7 maanden geleden

Ik kan me voorstellen dat je hier
blij mee bent. Wat een lief kadootje. Ik heb vroeger ook zo,n luciferpoppetje gehad maar alleen in een andere kleur. Veel plezier ermee. Liefs Karla