Een hartverwarmend bezoek aan de kringloopwinkel Jan Vink stichting in Sint Michielsgestel

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 22:18

Als liefhebbers van kringloopwinkels komen we regelmatig in Kringloopwinkel Jan Vink Stichting in Sint Michielsgestel. Deze knusse winkel zit boordevol leuke vondsten en steunt een bijzonder mooi doel. We willen je graag vertellen waarom we er steeds weer terugkomen.

Allereerst, de sfeer in de Jan Vink Stichting is gewoonweg gezellig. Het is alsof je binnengaat in een ruimte vol unieke schatten en verrassingen. Bovendien hoef je hier geen fortuin uit te geven om iets bijzonders te vinden.

De mensen die er werken zijn ongelooflijk behulpzaam en vriendelijk. Je merkt dat ze echt om de zaak geven en met plezier helpen ze je met je zoektocht naar verborgen schatten en vertellen je over hun projecten in Indonesië.
Rondstruinen in deze winkel voelt als een avontuur op zich.

 

Maar wat de Jan Vink Stichting echt bijzonder maakt, is het nobele doel dat ze steunen in Indonesië. Lees even verder om te ontdekken waar dit alles om draait.

De Missie van de Jan Vink Stichting: Een Helpende Hand in Indonesië

De Jan Vink Stichting is een organisatie die draait op vrijwilligers en zich inzet voor de allerarmsten in Indonesië. Ze kiezen voor projecten die vaak geen steun krijgen van de overheid. Denk aan kinderen met een handicap of kinderen zonder een thuis.

Hoe halen ze geld op? Voornamelijk via hun kringloopwinkel in Sint-Michielsgestel. Hier vind je niet alleen geweldige koopjes, maar de winkel is ook nog eens overzichtelijk en het personeel is enthousiast en deskundig. Ze staan altijd klaar om je te helpen bij je aankopen.

Jan Vink Stichting in Indonesië: Een Groot Hart voor Kleine Mensen

Waarom zet de Jan Vink Stichting zich in voor Indonesië?
Het land, bestaande uit duizenden eilanden, telt ruim 270 miljoen inwoners. De afstanden zijn enorm, en meer dan 60% van de bevolking leeft op het hoofdeiland Java. Het verschil tussen arm en rijk is er groot, en helaas leven nog steeds meer dan 60 miljoen mensen in armoede, vooral in de binnenlanden.

Wat de Jan Vink Stichting bijzonder maakt, is dat ze samenwerken met lokale autoriteiten zonder steekpenningen te betalen. Ze ondersteunen concrete projecten uitgevoerd door hun partnerorganisaties, YKS (Yayasan Kawan Sejalan = Samen onderweg) en YBS (Yayasan Bakti Social Cinta Kasih Megamendung). De tijd tussen projectvoorstel en uitvoering is meestal kort, minder dan 6 maanden. Zo helpen ze vooral kinderen zonder thuis en kinderen met een handicap, die anders niet naar school kunnen.

Wie was Jan Vink? Een man met een groot hart voor Indonesië. Na zijn diensttijd daar, werd hij verliefd op het land en ging later als ontwikkelingswerker aan de slag. Hij startte kleinschalige bouwprojecten voor de armen in Bogor, Indonesië, en richtte ook de Jan Vink Stichting op in Sint-Michielsgestel. Hij begon met tweedehands kleding verkopen vanuit zijn garage en opende in 2003 de kringloopwinkel in de Van Overbeekstraat.

Kortom, de Jan Vink Stichting doet fantastisch werk door kleinschalige projecten te realiseren voor de allerarmsten in Indonesië. Een bezoek aan hun kringloopwinkel in Sint-Michielsgestel is niet alleen een kans om geweldige vondsten te ontdekken, maar ook om bij te dragen aan een prachtige missie.

Jan Vink Stichting
Genenberg 1a
5271SC Sint-Michielsgestel
tel. 06 2138 7785
Mail:  info@janvinkstichting.nl
Website: Klik HIER
facebook: Klik HIER

De kringloopwinkel is open op
maandag - woensdag - vrijdag en zaterdag van 13 - 17 uur.Ontdek HIER meer kringloopwinkels!

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.