Kringloopwinkel Stichting Overal Nijmegen

Gepubliceerd op 28 september 2023 om 21:52

Ontdek deze vertrouwde plek in Nijmegen: Kringloopwinkel Stichting Overal. Al generaties lang heeft deze kringloop een speciale plaats in het leven van velen. Kringloopwinkel Stichting Overal is meer dan alleen een winkel, het is een goede doelen organisatie. We vertellen je graag meer over deze bijzondere kringloop en stichting.

Stichting Overal heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1975. Met zoveel jaren ervaring, begrijpen ze het reilen en zeilen van een kringloopwinkel. 

Een ding dat meteen opvalt bij Stichting Overal, is de indeling van de winkel. Het is geen doorsnee kringloopwinkel met één grote ruimte. Nee, hier heb je meerdere ruimtes en zelfs een bovenverdieping om te verkennen. Elke ruimte heeft zijn eigen schat aan spullen en wat leuk is, is dat je bij de medewerker in de betreffende ruimte kunt afrekenen. Vaak maken ze ook nog eens leuke prijsjes, wat het winkelen nog aantrekkelijker maakt.

Laten we het hebben over wat je hier allemaal kunt vinden. Nou, eigenlijk bijna alles. Of je nu op zoek bent naar meubels, kleding, boeken, huisraad, elektronica, keukengerei, speelgoed, of iets anders - de kans is groot dat je het hier vindt. Het voelt als een schatkamer waar je van alles kunt ontdekken. Je kunt er echt heerlijk snuffelen. Vooral de ruimte rechts na binnenkomst vinden wij erg leuk. 

Wat deze kringloopwinkel extra speciaal maakt, is dat alle medewerkers vrijwilligers zijn. Ze zetten zich met liefde in om deze plek draaiende te houden. En het beste van alles? De opbrengst van de verkoop gaat naar goede doelen. Stichting Overal ondersteunt kleinschalige projecten die de wereld een stukje beter maken, zowel voor mensen als voor het milieu. Dus terwijl je hier rondsnuffelt en geweldige koopjes vindt, draag je indirect bij aan een nobel doel.

 

De missie van Stichting Overal is duidelijk: ze staan aan de zijde van mensen in onderdrukte en kansarme situaties die wel een kansrijk idee hebben. Sinds hun oprichting hebben ze met de verkoop van tweedehands spullen meer dan een miljoen euro opgehaald voor honderden kleine projecten overal ter wereld. Wil je meer weten over deze inspirerende projecten? Bezoek dan hun website en Facebook-pagina, deze vind je onder aan deze blog post. 

Wat betreft de openingstijden, kun je op woensdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur terecht. Iedereen is welkom. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt voor armoedebestrijding en verbetering van levensomstandigheden, zowel binnen als buiten ons eigen land. Stichting Overal streeft naar kwaliteit in hun assortiment en houdt de prijzen laag, zodat iedereen de kans krijgt om prachtige spullen te kopen.
Heb je zelf spullen die je wilt doneren? Goed nieuws, de aanname is iedere dag open van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op zondag

Als je in de buurt van Nijmegen bent, raden we je zeker aan om een bezoekje te brengen aan deze kringloopwinkel. Het is niet alleen een plek om geweldige vondsten te ontdekken, maar ook om een positieve impact te maken op de wereld.

Contactgegevens:
Stichting Overal Nijmegen
Bredestraat 52,
6542 SW Nijmegen
Telefoon: 024 3771744
Mail:  info@stichtingoveral.nl
Website: Klik HIER
Facebook: klik HIER

Openingstijden:
Woensdag en zaterdag: 14:00 -17:00 uur
Aanname goederen: Elke dag behalve zondag van 14:00 uur tot 17:00 uur
Ontdek HIER meer leuke kringloopwinkels!

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.