Kringloopwinkel Hartelstein

Gepubliceerd op 10 juni 2023 om 00:38

Midden in de mooie natuur van Maastricht bevindt zich kringloopwinkel Hartelstein. Deze mooie locatie is gevestigd in een prachtige 18e-eeuwse kasteelboerderij en zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

Vanaf 1985 tot en met 1 januari 2023 bood Woonwerkgemeenschap Hartelstein onderdak aan mensen die aan de rand van de samenleving waren beland als gevolg van sociale of psychische problemen. Traditionele hulpverleningsinstellingen waren niet langer in staat om hen te ondersteunen.
Daarom werd er een gemeenschap gecreëerd waarin de bewoners met respect begeleid werden bij het opbouwen van een zinvol leven. Het uiteindelijke doel was dat ze na verloop van tijd weer volwaardig konden deelnemen aan de samenleving.
Echter vanaf 1 januari 2023 zal deze waardevolle opvangfunctie niet langer worden voortgezet.

Ondanks het feit dat de opvang van thuis- en daklozen wordt stopgezet, blijft de gezellige kringloopwinkel en horecagelegenheid .

 

Kringloop Hartelstein is een plek waar we graag naartoe gaan. Je zult ons er dan ook regelmatig vinden. De kasteelboerderij heeft twee verdiepingen .Beneden vind je de wat grotere spullen, zoals meubels, Electra, veel boeken, en andere items. Maar boven is waar het echt interessant wordt, met een overvloed aan kleinere spullen die daar te vinden zijn. Het voelt als een grote opgeruimde rommelzolder waar je eindeloos kunt rondsnuffelen

Terwijl je op ontdekkingstocht bent, kun je altijd even pauzeren voor een heerlijke kop koffie met lekkere Limburgse vlaai of een verfrissend biertje.
Zowel op het gezellige terras buiten als binnen. Dit maakt het de perfecte gelegenheid om te genieten van de unieke sfeer en de schatten die je hier kunt vinden. En niet te vergeten de mooie omgeving van Limburg.

 

Voor een impressie van deze bijzondere plek kun je de dia voorstelling hieronder bekijken

Adres:
Hartelstein 204,
6223 HV Maastricht
+31 43 364 5515
kringloophartelstein@gmail.com
Website: klik hier
Facebook: Klik hier

Openingstijden:
Woensdag
13:00 - 17:00

Donderdag13:00 - 17:00

Vrijdag13:00 - 17:00

Zaterdag13:00 - 17:00

Zondag13:00 - 17:00

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Meer leuke kringloopwinkels ontdekken? Klik dan hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.