Kringloopwinkel Nieuwe Hoop Dordrecht: Meer dan Alleen Spullen Kopen

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 13:59

In de wijk 'Land van Valk' in Dordrecht, op Eemsteynplein 14, vind je een bijzondere plek die meer is dan alleen een kringloopwinkel. Kringloopwinkel Nieuwe Hoop is een fijne plek om te winkelen, maar het doet ook veel meer dan dat. Hier willen ze mensen helpen aan werk, spullen en een sociaal netwerk opbouwen. Lees mee in deze blog.

Wat maakt Kringloopwinkel Nieuwe Hoop zo speciaal? Ten eerste, hun missie om anderen te helpen. Ze steunen mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en hebben ze een ontmoetingshuis in Hendrik-Ido-Ambacht, waar mensen kunnen langskomen voor een kopje koffie en wat lekkers en op deze manier samen kunnen komen. 

"Wat maakt Nieuwe Hoop nou zo bijzonder?
Wij doen er alles aan om jouw bezoek zo prettig mogelijk te maken. We hopen dat je leuke mensen ontmoet en lekker met ons een bakje koffie komt drinken"

 

Toen we voor het eerst Nieuwe Hoop bezochten, waren we verrast door de verscheidenheid aan leuke spulletjes, de gezellige inrichting en de vriendelijke sfeer. Je kunt er heerlijk ronddwalen en snuffelen, en er is zelfs een koffiebarretje en een ontmoetingstafel. Er zijn talloze leuke hoekjes ingericht waardoor het extra gezellig aanvoelt.
Toen we we gingen afrekenen (met natuurlijk weer veel te leuke spulletjes) kregen we zelfs een zak verse boontjes mee. Hoe leuk is dat!
Wij vinden deze kringloopwinkel erg sfeervol en gezellig en het ligt ook nog eens in de gezellige stad Dordrecht. Heel leuk om te combineren met andere leuke plekjes in de stad.

Maar er is meer. Nieuwe Hoop heeft niet alleen een vestiging in Dordrecht, maar ook in Rotterdam. Hun missie is om mensen te helpen door werk aan te bieden, dagbesteding te faciliteren en vrijwilligerswerk te promoten. Dit alles draagt bij aan het welzijn van mensen in Dordrecht en omgeving, en zelfs in Nederland en daarbuiten.

Dus, wanneer je iets koopt, spullen doneert of vrijwilligerswerk doet bij Nieuwe Hoop, draag je direct bij aan een betere gemeenschap en help je anderen in nood. Bezoek hun website en Facebook-pagina voor meer informatie, en ontdek ook het ontmoetingshuis in Hendrik-Ido-Ambacht, waar armoede en eenzaamheid worden bestreden, en waar mensen met verschillende achtergronden samenwerken aan projecten. Kringloopwinkel Nieuwe Hoop gaat verder dan alleen tweedehands winkelen; het is een plek waar mensen echt worden geholpen en samenkomen.

Gegevens Kringloopwinkel Dordrecht:
Eemsteynplein 14
3312 JA Dordrecht
Mail: Dordrecht@nieuwehoop.nl

Facebook: Klik HIER
Website: Klik HIER

Openingstijden:

  • Ma.t/m vr.: 10:00 - 17:00
  • Magazijn sluit 30 min eerder
  • Za.: 10:00 - 16:00
  • Op Zaterdag sluit het magazijn om 15:30

Ontdek HIER meer leuke kringloopwinkels!

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.