Een leuke ontdekking: Kringloopcentrum Gorinchem

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 17:19

Je bent vast wel eens naar een kringloopwinkel geweest. Als je ervan houdt dan hebben we weer een leuke tip voor je: Stichting kringloopcentrum Gorinchem.
Het begon eigenlijk allemaal met hun actieve Facebookpagina, waarop ze allerlei workshops en activiteiten aankondigen en leuke nieuwtjes delen over hun kringloopwinkel. Dat wekte onze nieuwsgierigheid, dus besloten we onlangs om een bezoekje te brengen aan deze plek.

Kringloopcentrum Gorinchem bestaat al sinds 1992. Wat deze winkel zo bijzonder maakt, is dat het een non-profitorganisatie is die draait op vrijwilligers en mensen die graag weer aan het werk willen. Ze bieden een veilige omgeving voor iedereen om werkervaring op te doen en zich in te zetten voor de lokale gemeenschap. Ze dragen ook hun steentje bij aan een groener milieu door goederen opnieuw te gebruiken. Maar dat is nog niet alles - ze zijn ook een gezellige ontmoetingsplek voor mensen uit Gorinchem en omgeving en organiseren allerlei leuke activiteiten.

Maar hoe zorgen ze ervoor dat dit allemaal lukt? Nou, dat doen ze met een professioneel team van betaalde medewerkers en enthousiaste vrijwilligers. Hierdoor kunnen ze samenwerken met instanties, gemeenten en partners om hun doelen te bereiken. In de winkel vind je een constante stroom van spullen die tegen eerlijke prijzen worden verkocht. En wat ze verdienen, gaat allemaal naar het goede doel. Ze hebben een leuke winkel, waar je van alles kunt vinden, en dat in een ruim pand met zowel een begane grond als een bovenverdieping. De bovenverdieping is toegankelijk via de lift, en er is een gastentoilet beschikbaar.

Wij hebben ons er echt vermaakt en zijn niet met lege handen naar huis gegaan.
Wat deze kringloopwinkel extra speciaal maakt, zijn de workshops die ze organiseren. Naast leuke  workshops is er ook een sieraden spreekuur beschikbaar. Iedere eerste maandag van de maand, tussen 09.30 en 11.30 uur, hebben klanten de mogelijkheid om kosteloos hun sieraden te laten repareren (geen taxaties). Een overzicht van alle workshops kun je vinden op hun website.
Als je op hun Facebookpagina kijkt, vind je alle updates en nieuwtjes.


Kringloopcentrum Gorinchem is een leuke winkel waar veel georganiseerd word en waar met plezier en passie gewerkt wordt. De moeite waard om eens lekker te gaan snuffelen want misschien ontdek jij ook wel een schat bij Kringloop Gorinchem. Of misschien vind je het leuk om een keertje een leuke workshop te volgen. Wist je dat je bij Kringloop Gorinchem cadeaubonnen kunt krijgen? Verkrijgbaar in 5 of 10 euro. Een leuk cadeau-idee voor elke gelegenheid!
Vergeet niet een kijkje te nemen op hun Facebookpagina, waar je tevens het enthousiasme en de passie voor deze plek echt voelt. 

Adres:
Kringloop Gorinchem 
Boezem 1
4206 CA Gorinchem
Email: info@kringloopgorinchem.nl
Website: Klik HIER
facebook: Klik HIER

Ontdek HIER meer leuke kringloopwinkels!

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.