De schatkamer van Sounds Records: Een paradijs voor muziekliefhebbers

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 23:55

Hoe heerlijk was het vroeger om in een platenzaak rond te struinen, cd's te beluisteren en nieuwe muziek te ontdekken?
Het was een tijd waarin muziek kopen een bijzondere ervaring was, een moment van opwinding en verwachting.
Helaas worden platenzaken steeds zeldzamer in deze digitale tijdperk waarin streamingdiensten de overhand hebben. Maar zo nu en dan kom je nog zo'n juweeltje tegen, waar je kunt genieten van het nostalgische gevoel en de magie van muziek op fysieke dragers. Zo een juweeltje was voor ons Sounds Records in Venlo. We vertellen er graag iets meer over.

Sounds is opgericht in 1984 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ware muzikale schatkamer.
Met een totaal winkeloppervlak van maar liefst 800 vierkante meter is het een van de grootste en meest uitgebreide muziekwinkels in Nederland, en zelfs in de verre omgeving van België en Duitsland.
Sounds is een van de grootste muziek speciaalzaken in Europa en ligt in het centrum van Venlo. Wij kwamen Sounds tegen toen we door de winkelstraten wandelden. En dat was een geluk!
Bij Sounds vind je een indrukwekkende voorraad van 100.000 titels op cd/dvd en 50.000 titels op vinyl.
Of je nu op zoek bent naar de nieuwste releases of juist graag wilt snuffelen in de tweedehandssectie, hier vind je alles wat je hartje begeert. Wij hebben er heel wat uurtjes doorgebracht, er is zoveel.

Lp's, ofwel langspeelplaten, hebben de afgelopen jaren een opmerkelijke comeback gemaakt. Wat ooit werd beschouwd als een verouderde technologie, is nu weer enorm populair geworden onder muziekliefhebbers. Het unieke geluid en de nostalgische charme van het afspelen van een plaat op een platenspelers heeft een speciale plaats veroverd in de harten van velen. In platenzaken zoals Sounds kun je de pure vreugde ervaren van het zoeken naar die ene bijzondere lp, het vasthouden van het artwork en het beleven van de muziek op een authentieke manier.

Platenzaken zijn niet alleen plekken waar je muziek kunt kopen, maar ook ontmoetingsplaatsen voor gelijkgestemde muziekliefhebbers. Het is een plek waar je kunt praten over je favoriete artiesten, nieuwe aanbevelingen kunt krijgen en je passie voor muziek kunt delen. In een tijdperk waarin alles snel en digitaal is, bieden platenzaken een waardevolle ruimte voor verbinding en beleving.

Wist je dat...

  • De eerste muziekwinkel in Nederland waarschijnlijk die van Evelyn Novacek in Hoogezand, Groningen, was? De winkel opende op 22 mei 1937 en bood voornamelijk muziekinstrumenten en 78-toerenplaten, bladmuziek en grammofoonnaalden aan.
  • De langspeelplaat in 1948 in de VS werd geïntroduceerd.
  • Vinyl in 1983 plaatsmaakte voor de cd.
  • Sinds 2012 is de LP weer steeds populairder geworden.
  • Sounds in Venlo, opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een van de grootste en meest uitgebreide muziekwinkels in Nederland, met een winkeloppervlak van 800 vierkante meter en een indrukwekkende voorraad van 100.000 titels op cd/dvd en 50.000 titels op vinyl. Je vindt er zowel nieuwe releases als tweedehands parels.

Het vinden van een platenzaak als Sounds in Venlo is als het ontdekken van een verborgen schat. Het brengt de magie van het doorzoeken van vinyl en cd's terug, en biedt een onvergetelijke ervaring voor muziekliefhebbers. Dus als je de kans krijgt, ga dan zeker eens langs en laat je betoveren door de uitgebreide collectie en het nostalgische gevoel. Sounds in Venlo is niet zomaar een platenzaak, het is een ware muzikale bestemming die je niet wilt missen!

Openingstijden
Maandag: 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag: 9.30 - 18.00 uur
Woensdag: 9.30 - 18.00 uur
Donderdag: 9.30 - 20.00 uur
Vrijdag: 9.30 - 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur
Zondag: 12.00 - 17.00 uur

Adres:
Sounds Record Shop v.o.f.
Parade 66
5911 CE Venlo
Telefoon: 077-3510625
Email: info@sounds-venlo.nl

Website: Sounds Recordshop Venlo (sounds-venlo.nl)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.