Ontdek de helende kracht van Reiki

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 11:54

In een wereld vol stress en hectiek zoeken steeds meer mensen naar manieren om balans en innerlijke rust te vinden. Eén van de methoden die steeds populairder wordt, is Reiki. Maar wat is Reiki eigenlijk en hoe kan het ons helpen? In deze blog gaan we dieper in op de basisprincipes van Reiki, de oorsprong, de voordelen en waar je het kunt leren. Lees verder en ontdek de helende kracht van Reiki.

Wat is Reiki
Reiki is een holistische, energetische geneeswijze die zijn oorsprong vindt in Japan. Het woord "Reiki" betekent "universele levensenergie". Letterlijk vertaald vanuit het Japans betekent Reiki kracht van de zon. Het is gebaseerd op het idee dat er een universele energie stroomt door alle levende wezens, en dat een tekort of verstoring van deze energie kan leiden tot fysieke en emotionele onbalans. Reiki werkt door middel van handoplegging, waarbij de beoefenaar deze universele levensenergie kanaliseert om het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.

Waar komt Reiki vandaan
Reiki werd ontwikkeld door Mikao Usui, een Japanse theoloog, aan het begin van de 20e eeuw. Na een periode van toewijding en spirituele zoektocht ontdekte Usui de techniek van Reiki. Hij gebruikte het oorspronkelijk als een methode voor persoonlijke genezing en spirituele groei. Later begon hij anderen te onderwijzen en zo verspreidde Reiki zich over de hele wereld.

Wat doet Reiki en waar is het goed voor
Reiki werkt op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door de energiestroom te herstellen en blokkades op te heffen, kan Reiki helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning, het verlichten van pijn en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het kan ook emotionele en mentale balans bevorderen, en een gevoel van welzijn en innerlijke harmonie creëren.

"Reiki is de energie van liefde die door ons stroomt en ons verbindt met alle levende wezens." - Onbekend


Waar kun je Reiki leren en kan iedereen het leren
 
Reiki kan worden geleerd bij gecertificeerde Reiki-beoefenaars en leraren.
Er zijn verschillende niveaus van Reiki, waarbij elk niveau een hoger begrip en beheersing van de energie vertegenwoordigt.
Je kunt Reiki-cursussen volgen om de technieken te leren en jezelf te verbinden met de Reiki-energie.
Het mooie van Reiki is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, geloofsovertuiging of achtergrond. Iedereen kan leren om Reiki te gebruiken voor zelfgenezing en het helpen van anderen.

Principes van Reiki:
Reiki is gebaseerd op vijf principes, ook wel de Reiki-principes of affirmaties genoemd. Ze vormen een leidraad voor spirituele groei en zelfontwikkeling. De principes zijn:

  1. Alleen vandaag: Maak je geen zorgen.
  2. Alleen vandaag: Word niet boos.
  3. Alleen vandaag: Wees dankbaar.
  4. Alleen vandaag: Doe je plicht naar eer en geweten.
  5. Alleen vandaag: Wees vriendelijk tegen alle levende wezens.

Reiki-behandeling
Een typische Reiki-behandeling vindt plaats terwijl de ontvanger volledig gekleed op een comfortabele tafel ligt. De Reiki-beoefenaar plaatst zijn of haar handen zachtjes op verschillende posities op het lichaam van de ontvanger, of net boven het lichaam. De energie stroomt door de handen van de beoefenaar naar de ontvanger, waarbij het lichaam de energie gebruikt waar het nodig is. De ontvanger kan warmte, tintelingen, ontspanning of een gevoel van welzijn ervaren tijdens de behandeling.

Reiki-symboolen
Reiki maakt ook gebruik van symbolen die dienen als krachtige focuspunten voor de energie. Deze symbolen worden gebruikt tijdens de inwijding in Reiki en kunnen worden gevisualiseerd of getekend om de Reiki-energie te versterken en specifieke intenties te ondersteunen.

Toepassingen van Reiki
 Reiki kan op verschillende manieren worden toegepast. Naast individuele behandelingen kan Reiki ook worden gebruikt voor zelfgenezing, het verlichten van fysieke pijn, het bevorderen van emotioneel welzijn, het ondersteunen van spirituele groei en het creëren van een harmonieuze omgeving. Reiki kan ook worden gecombineerd met andere therapieën, zoals massage, acupunctuur of counseling, om hun effectiviteit te vergroten.

Reiki-community
Er is een wereldwijde gemeenschap van Reiki-beoefenaars en leraren die hun kennis en ervaring delen.
Veel mensen vinden steun en inspiratie binnen deze gemeenschap en hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan Reiki-cirkels, workshops en retraites.

Het is belangrijk op te merken dat Reiki geen vervanging is voor medische behandeling, maar eerder een complementaire benadering van gezondheid en welzijn. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor medische zaken.

Enkele weetjes over Reiki
Universitaire erkenning

Reiki heeft in sommige delen van de wereld, zoals de Verenigde Staten en Australië, erkenning gekregen op universitair niveau. Sommige universiteiten bieden cursussen en certificeringen in Reiki als onderdeel van hun aanbod in complementaire en alternatieve geneeskunde.
Reiki voor dieren
Reiki kan niet alleen worden toegepast op mensen, maar ook op dieren. Veel dieren reageren positief op de kalmerende en helende energie van Reiki. Het kan helpen bij het verminderen van angst, het versnellen van herstel na een blessure of operatie, en het bevorderen van het algemene welzijn van huisdieren en andere dieren.
Reiki op afstand
Reiki kan ook op afstand worden gegeven. Dit betekent dat een Reiki-beoefenaar energie kan sturen naar een persoon, situatie of zelfs een locatie, ongeacht de fysieke afstand. Dit opent de mogelijkheid om helende energie naar mensen of situaties te sturen, zelfs als ze ver weg zijn.
Reiki en planten
 Hoewel het misschien verrassend klinkt, kan Reiki ook worden toegepast op planten. Door Reiki-energie naar planten te sturen, kunnen ze gezonder en sterker worden. Sommige tuiniers passen Reiki toe op hun planten om de groei en overvloed van hun tuinen te bevorderen.
Reiki in ziekenhuizen Reiki wordt steeds vaker gebruikt als complementaire therapie in ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld. Het wordt gebruikt om stress en angst bij patiënten te verminderen, pijnverlichting te bevorderen, het genezingsproces te versnellen en een gevoel van welzijn te creëren. Steeds meer medische professionals erkennen de voordelen van Reiki en integreren het in hun zorgpraktijken.

Diana heeft cursussen Reiki gedaan en heeft dit als een waardevolle toevoeging ervaren met veel resultaat.
Reiki is een krachtige en liefdevolle methode om balans en heling te bevorderen. Het kan een diepgaande impact hebben op zowel de beoefenaar als de ontvanger, en het opent de deur naar een dieper begrip van de energetische aspecten van ons bestaan. Als je op zoek bent naar een manier om jezelf en anderen te ondersteunen op fysiek, mentaal en spiritueel niveau, kan Reiki waardevol zijn om te verkennen.

Hieronder vind je enkele boeken over Reiki

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.