De Wintertuin van Kristin Hannah: Een ontroerende reis naar familieverbondenheid

Gepubliceerd op 22 juni 2023 om 21:57

De Wintertuin" is een roman geschreven door Kristin Hannah. Het boek is gepubliceerd in 2010. Het verhaal volgt de levens van de zussen Meredith en Nina, die beide een afstandelijke relatie hebben met hun moeder Anya. Na het overlijden van hun vader, worden de zussen gevraagd om hun moeder beter te leren kennen. Dit leidt tot het herontdekken van een Russisch sprookje dat hun moeder hen altijd heeft verteld, wat leidt tot nieuwe inzichten en emotionele onthullingen.


De zussen Meredith en Nina leiden totaal verschillende levens, maar delen één gemeenschappelijkheid: ze hebben moeite om van hun moeder Anya te houden en negeren haar zoveel mogelijk.
De afstandelijke en kille houding van hun moeder heeft ervoor gezorgd dat de zussen zich hebben afgesloten en geen verwachtingen meer hebben van haar liefde. Ze hebben beiden succesvolle carrières opgebouwd en vinden steun en liefde bij hun vader.

Wanneer hun vader overlijdt, vraagt hij de zussen om hun best te doen om hun moeder te leren kennen. Hij vraagt hen om nog één keer naar het Russische sprookje te luisteren dat hun moeder altijd vertelde. Eigenlijk willen de zussen het verhaal niet meer horen, maar wanneer ze het een kans geven, ontdekken ze een tragisch verhaal dat al hun herinneringen in een ander licht plaatst.

"De Wintertuin" van Kristin Hannah is een aangrijpend verhaal over kwetsbaarheid en kracht.
De drie vrouwen - Anya, Meredith en Nina - hebben een emotionele muur om zich heen gebouwd, waardoor ze elkaar afstoten en moeite hebben om eerlijk te zijn naar zichzelf.
Het boek speelt zich af in 2000, maar het sprookje dat  moeder Anya vertelt neemt je mee naar de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en het beleg van Leningrad. Het verhaal is diep ontroerend en raakt je op een diepgaand niveau.

Deze roman is een indrukwekkend verhaal vol pijn, kwetsbaarheid en kracht  en raakte me diep. Het laat zien hoe drie vrouwen proberen te overleven achter hun emotionele muren en elkaar daardoor niet begrijpen. Tegelijkertijd is het een verhaal van liefde, doorzettingsvermogen en kracht. Het is een prachtig boek dat echt de moeite van het lezen waard is.

 

Andere tips van Kristin Hannah: "De nachtegaal", "Aan het einde van de wereld" en "De vier windstreken".

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.