Niet thuis voelen op aarde: De stille roep van ergens anders

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 21:17

In de diepten van mijn gedachten, tussen de sterrenstelsels van mijn geest, zweeft het gevoel van niet thuis zijn op deze aarde. Het is alsof mijn ziel een vreemdeling is in dit lichaam, deze tijd en deze realiteit. Misschien herken je dat gevoel ook wel – het gevoel van een onzichtbare kloof tussen jezelf en de wereld om je heen.

Soms staar ik naar de lucht en vraag me af of mijn ware thuis ergens daarboven is, ver weg van de chaos en de verwarring die deze wereld soms lijkt te omhullen. Het is niet zozeer een afkeer van de aarde, maar eerder een diepgeworteld besef dat er meer is dan wat het oog kan zien.

Op dagen dat de zon schijnt en de lucht helderblauw is, probeer ik mezelf te verankeren in het moment, omringd door de natuurlijke pracht van onze planeet. Toch lijkt er altijd een sluier van melancholie over me heen te hangen, alsof ik een gast ben in plaats van een bewoner.

Misschien is het de complexiteit van menselijke relaties die me soms doet verlangen naar een eenvoudiger bestaan, waar communicatie niet wordt vertroebeld door verborgen agenda's en oppervlakkige maskers. Ik kijk naar de wereld en zie mensen die vastzitten in hun eigen routines, zich niet bewust van de diepten van hun eigen ziel. En dan voel ik me eenzaam, als een zwerver in een menigte.

In de stilte van de nacht, wanneer de wereld in rust lijkt te zijn, komt het gevoel van vervreemding het sterkst naar voren. Het is alsof de donkere hemel boven me fluistert over een thuis dat ik me vaag herinner, maar nooit heb gekend op deze aarde.

Misschien is het de zoektocht naar betekenis die me drijft, een verlangen naar iets groters dan de dagelijkse sleur. Ik probeer verbinding te maken met anderen, mijn medereizigers op deze aardbol, in de hoop dat ergens in die interactie een stukje van mijn vervlogen thuis gevonden kan worden.

Misschien is het juist deze zoektocht die ons allen verbindt – het verlangen naar een diepere betekenis, een gevoel van thuiskomen, zelfs als dat thuis zich ergens in het onbekende bevindt. Misschien zijn we allemaal vreemdelingen op aarde, op reis naar een bestemming die we pas zullen begrijpen als we aankomen.

In de tussentijd blijf ik dwalen door dit vreemde land, hopend dat de stukjes van de puzzel zich zullen ontvouwen en dat ik op een dag de rust zal vinden die mijn ziel zoekt. Want zelfs als ik me niet helemaal thuis voel op deze aarde, ben ik vastbesloten om mijn weg te vinden, stap voor stap, naar het onbekende thuis dat op me wacht.

Vind je deze blog leuk? Deel hem dan gerust.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.