Ik heb je nooit een rozentuin beloofd van Hannah Green: Een tijdloos meesterwerk

Gepubliceerd op 22 juni 2023 om 19:55

Hannah Green, ook bekend als Johanna Greenberg, is een internationaal bestsellerauteur. Ze brak door met haar boek "Ik heb je nooit een rozentuin beloofd". dat ze in 1964 geschreven heeft. Deze roman is een indrukwekkende semi-autobiografische beschrijving van een schizofreen meisje.


"Ik heb je nooit een rozentuin beloofd" is een tijdloos en onvergetelijk verhaal over geestesziekte. Het verhaal draait om Deborah, een zestienjarig meisje gevangen in de duisternis van haar schizofrenie. Met hulp van een briljante psychiater probeert ze gedurende drie jaar los te komen van haar belagers. Het boek bevat een openhartig nawoord waarin de schrijfster zonder terughoudendheid vertelt over haar ziekte en haar leven daarna.

Hannah Green's werk werpt licht op de uitdagingen waarmee mensen met psychische problemen te maken hebben. Het biedt inzicht en empathie aan de lezers.

Ik ben keer op keer teruggekeerd naar de pagina's van dit boek, en elke keer dat ik het lees blijft het verhaal in mijn gedachten. Het heeft een onuitwisbare indruk op me achtergelaten, een verhaal dat me nooit meer loslaat.
Het vermogen van dit boek om me telkens weer te betoveren en te raken, maakt het een verhaal dat ik voor altijd zal koesteren en nooit zal vergeten."

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.